Rozvrhy |  Přihlásit se |  Registrace | 

Sportovní aktivity

TRX

Box na Kotelně In Body 230 Infrasauna Lymfodrenáž Masáže Power Jóga Solárium Ergoline VacuShape

Box na Kotelně

V našem centru je možné provozovat trénink kondičního boxu, který vychází z klasického boxu a je určen pro ty, kteří chtějí dělat box pro svoji zábavu a s tímto sportem začínají, nebo i pro dříve narozené. Kondiční box lze provozovat v každém věku. Pohybovou aktivitou odstraníte ze svého těla nejen nějaký ten gram nadváhy, ale hlavně se zbavíte škodlivých metabolických látek a každodenního stresu. Zapomenete na běžné starosti a tím pozitivně působíte na svůj zdravotní stav a psychiku. Tento druh sportu je v celém světě velmi populární, zvláště mezi vrcholovými manažery, protože působí velmi pozitivně na odbourávání stresu, redukuje a vyrovnává napětí a agresivitu vyvolanou stávajícím životním stylem. Pro mladé, zvláště fyzicky zdatné sportovce, kteří chtějí zápasit v ringu je možné v našem centru provozovat pod vedením zkušených trenérů klasický i závodní box a zúčastňovat se nejvyšších domácích klubových, individuálních i mezinárodních soutěží.

V případě Vašeho zájmu, máte možnost změřit své dovednosti a bojovnost pouze s kamarádem nebo vybraným sparingpartnerem.

Naším hlavním zájmem je, aby jste za pomoci kvalifikovaných trenérů dosáhli nejen vynikající fyzickou a psychickou kondici, ale aby jste z každého tréninku odcházeli maximálně spokojeni a s dobrým pocitem, že jste udělali maximum pro své zdraví a psychickou pohodu.

Zveme mezi nás i ty, kteří se o tento sport zajímali zatím pouze teoreticky a chtějí se podívat na to, jak trénink boxu probíhá a potřebují se rozhodnout, zda budou mít případně o tento sport zájem. V poslední době se tréninků zúčastňují i otcové se svými syny a dcerami.

Výcvik probíhá pod dohledem kvalifikovaných trenérů v místě, které je vybaveno profesionálně pro výcvik úpolových sportů (tatami, boxerské pytle, úderové podušky, zrcadla, boxerský ring). K dispozici jsou pro každého zájemce boxerské rukavice, ochranná přilba, švihadlo, medicinbaly, atd. (doporučujeme však každému členu centra pořídit si později vlastní boxerské vybavení). Součástí tělocvičny je šatna a potřebné hygienické zázemí (WC, sprchy).

Velký důraz klademe na moderní, čisté prostředí, na kamarádské a korektní vztahy mezi našimi členy.

V našem centru platí zásada, že kdo nechce, nemusí spárovat nebo boxovat se soupeřem. Nácviky základních postojů a způsobů boje je možné trénovat i bez kontaktu, tzv. stínovým boxem, nebo vylepšovat svoji úderovou techniku před zrcadlem pod dohledem trenéra, který Vám vybere vhodnou formu tréninku např. na boxerském pytli, nástěnné podušce, na tréninkových terčích (lapách), atd.

Hlavní zásadou v našem centru je, že při tréninku nesmí dojít k žádnému úrazu.

Přijďte mezi nás a uvidíte, že za krátkou dobu v přátelském a neformálním prostředí můžete něco udělat pro svoji fyzickou kondici a bude záležet jen na Vás, s jakým nasazením se budete věnovat tomuto krásnému sportu. Velmi rychle poznáte, že box má pozitivní vliv na získání zdravé sebedůvěry a psychické rovnováhy.

Přijďte a získáte nové přátele a kamarády.

Nácvik boxerských dovedností lze doporučit pro každodenní a ne vždy bezpečný život v naší společnosti. Tento sport je vhodný i pro psychické odreagování po namáhavé duševní činnosti.

Box je adrenalinový sport a trénink boxu má kladný vliv na zvládnutí stresových situací a celkové zlepšení nálady.

Trénink boxu zvyšuje vytrvalost a napomáhá ke zlepšení funkce oběhového systému. Zlepšuje koordinaci pohybů a ve velké míře upevňuje vůli. Motorická náročnost, pohybové stereotypy těchto cvičení jsou jednodušší, a dají se použít při obraně lépe a častěji, oproti ostatním úpolovým sportům, např. aikida, juda, atd.